Globala bostadsmarknaden stabil under första halvåret 2021

Enligt Savills, en av världens ledande fastighetsrådgivare, upplever lyxboenden i världen den snabbaste prisökningen sedan 2016. Fastighetspriserna på ”primemarknaden” har ökat med nästan 4% under första halvåret 2021.

Den globala bostadsmarknaden har varit stabil under första halvåret 2021, enligt den senaste uppdateringen av ’Prime Residential World Cities Index’ av Savills Aguirre Newman. Priserna i de 30 analyserade städerna ökande med ett genomsnitt på 3,9% under första halvåret, den snabbaste tillväxten sedan december 2016.

Låga räntor, ökad försäljning i den övre prisklassen och ekonomiska stimulansåtgärder har bidragit till den kraftiga höjningen av fastighetspriserna, enligt Savills. Denna tillväxt har föregåtts av en mer måttlig period, eftersom priserna mellan juni 2018 och december 2020 bara växte med i genomsnitt 0,7% till följd av globala osäkerheten.

Mer än 70% av platserna såg dock positiv tillväxt, medan resten är starkt beroende av internationella köpare och har skadats av resebegränsningar.

Källa: idealista.com

Våra hem

Rulla till toppen
Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.