Sälj med oss

Vi hjälper dig att hitta rätt köpare

Ska du sälja din bostad på costa del sol?

Att sälja sin fastighet på Costa del Sol är inte komplicerat men det finns mycket att tänka på. Vi hjälper dig att fatta rätt beslut och gör försäljningsprocessen så enkel som möjligt för dig.

Hur vi jobbar

Vårt koncept är enkelt. I nära samarbete med dig som vår uppdragsgivare fångar vi kärnan av själva uppdraget, för att sedan sätta den individuella planen mot en bostadsaffär som du ska vara 100% nöjd med.

Att vara mäklare handlar om mer än att hjälpa människor att köpa och sälja bostäder. Eller åtminstone är vägen till signaturerna är på pappret kantad av så mycket mer. Vid sidan om att ha koll på juridik, bankärenden, lagfarter och avtal, så är vi övertygade om att de mjuka värdena är avgörande för hur din upplevelse av en av livets största affärer blir. 

Vi ser det som ett värdskap. Precis som vi alla älskar att bli sedda av värden på den där färgstarka festen – så står våra mäklare för värdskapet under resan mot en lyckad bostadsaffär. Genom hela processen krävs förtroende, service, energi, fokus, lyhördhet, gästfrihet…

Därav vårt namn: HOSTEDBY.

Värdskap på vårt vis

thanos-pal-9OZfTe-y5T4-unsplash
sidekix-media-ZyaIBrLApiM-unsplash

HOSTEDBY US

Resan mot en lyckad bostadsaffär är HOSTEDBY: Daniel, Carolina, Frida och alla andra som med energi och entusiasm utgör vårt team. När avtalen väl är signade och nycklarna överlämnade – då börjar ett annat värdskap.

HOSTEDBY YOU

Då är det köparen som blir HOST i sitt nya hem. Du blir värden som ska få din familj, dina vänner och gäster att känna sig sedda och välkomna i det nya hemmet. En plats där tusentals minnen ska skapas.

shane-hauser-Kut4fuXuTO4-unsplash

Säljprocess - 5 enkla steg

Dokumentation & information

När försäljningsavtalet har ingåtts förser du oss med din och din advokats dokumentation och information om din bostad. Vi kan hjälpa dig att ta fram all dokumentation om du av någon anledning inte har den.

Värdering, fotografering & marknadsföring

Vi besöker din bostad och gör en värdering som bland annat baseras på tidigare försäljningar i området. Vi fotograferar ditt hem och ser till att alla foton är av högsta kvalitet.

Ditt hem publiceras sedan på vår hemsida, i sociala medier och på alla våra fastighetsportaler så att andra fastighetsmäklare på Costa del Sol också kan se ditt hem och presentera det för sina kunder.

Visning

Vi kontaktar alla potentiella köpare i vårt nätverk och visar ditt hem för dem som är intresserade.

Fysiska visningar på plats om möjligt, annars genomför vi onlinevisningar om kunden inte kan besöka Costa del Sol och din bostad.

Kontrakt

Nästa steg är att underteckna ett juridiskt bindande reservationskontrakt. När köparen tecknar avtalet betalar hen en deposition på 6 000 € och fastigheten tas bort från marknaden under en period på 8-14 dagar.

Din advokat kontaktas av köparens juridiska ombud för all dokumentation för fastigheten.

När din advokat har godkänt all dokumentation kan ett köpekontrakt undertecknas. Vid undertecknande betalar köparen 10% av det totala försäljningspriset.

  • Reservationskontrakt
  • Förvärvsanalys (Due Diligence)
  • Köpekontrakt

Lagfartsskrivning & betalning

Sista steget är en lagfartsskrivning hos notarien. Slutgiltig betalning genomförs och den nya ägaren får ta över nycklarna till fastigheten.

Rulla till toppen
Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.