Vår process

Våra steg som vi hjälper dig genom

Köpprocess - 5 enkla steg

FÖRBEREDELSER

Det första du måste göra är att skaffa ett NIE-nummer, om du inte redan har det. NIE, eller Número de Identificación de Extranjeros, innebär att du är registrerad hos den spanska skattemyndigheten. Om du är osäker på hur du skaffar ditt NIE så hjälper vi dig.

Om du behöver hjälp med finansiering har vi ett nära samarbete med några av de största bankerna i Spanien.

VISNING & BUDGIVNING

När du hittat en bostad som intresserar dig, hjälper vi dig med visningen. Om du gillar det du ser, sker en förhandling och köpare och säljare kommer överens om ett försäljningspris.

KONTRAKT

Nästa steg är ett reservationskontrakt. Detta kontrakt är bindande, och vid undertecknande betalar man en deposition på 6 000€. Bostaden plockas då bort från marknaden under en reservationsperiod på 8-14 dagar.

Din advokat kontaktar säljarens representant och erhåller all dokumentation om fastigheten. detta görs för att kontrollera att alla tillstånd är på plats. Det är viktigt att kontrollera att det inte finns några utestående lån, skatter eller andra kostnader på fastigheten.

När din advokat godkänt all dokumentation ska ett köpekontrakt signeras. Vid signering betalar köparen vanligtvis 10% av försäljningspriset.

Reservationskontrakt
Förvärvsanalys (Due Diligence)
Köpekontrakt

LAGFARTSSKRIVNING

Innan du får dina nycklar ska lagfartsskrivning ske och den slutgiltiga betalningen ska genomföras hos notarien.

REGISTRERING

När lagfarten har undertecknats så registreras fastigheten hos myndigheterna. Man ska även informera leverantörer av el, telefon, vatten osv om ägarbytet.

Grattis! Nu är det äntligen dags att njuta av ditt nya hem! Om du behöver renovera din fastighet eller har några frågor om livet i Spanien så är vi givetvis tillgängliga även efter genomfört köp. Tveka inte att kontakta oss!

Säljprocess - 5 enkla steg

Dokumentation & information

När försäljningsavtalet har ingåtts förser du oss med din och din advokats dokumentation och information om din bostad. Vi kan hjälpa dig att ta fram all dokumentation om du av någon anledning inte har den.

Värdering, fotografering & marknadsföring

Vi besöker din bostad och gör en värdering som bland annat baseras på tidigare försäljningar i området. Vi fotograferar ditt hem och ser till att alla foton är av högsta kvalitet.

Ditt hem publiceras sedan på vår hemsida, i sociala medier och på alla våra fastighetsportaler så att andra fastighetsmäklare på Costa del Sol också kan se ditt hem och presentera det för sina kunder.

Visning

Vi kontaktar alla potentiella köpare i vårt nätverk och visar ditt hem för dem som är intresserade.

Fysiska visningar på plats om möjligt, annars genomför vi onlinevisningar om kunden inte kan besöka Costa del Sol och din bostad.

Kontrakt

Nästa steg är att underteckna ett juridiskt bindande reservationskontrakt. När köparen tecknar avtalet betalar hen en deposition på 6 000 € och fastigheten tas bort från marknaden under en period på 8-14 dagar.

Din advokat kontaktas av köparens juridiska ombud för all dokumentation för fastigheten.

När din advokat har godkänt all dokumentation kan ett köpekontrakt undertecknas. Vid undertecknande betalar köparen 10% av det totala försäljningspriset.

  • Reservationskontrakt
  • Förvärvsanalys (Due Diligence)
  • Köpekontrakt

Lagfartsskrivning & betalning

Sista steget är en lagfartsskrivning hos notarien. Slutgiltig betalning genomförs och den nya ägaren får ta över nycklarna till fastigheten.

Rulla till toppen
Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.