Fuengirola

En perfekt plats att njuta av det sköna livet på Costa del Sol

Fuengirola – sol, bad & spansk idyllisk charm

Fuengirola var tidigare en liten fiskeby och har en lång historia. I den populära semesterorten hittar du alla bekvämligheter du behöver, oavsett om du älskar shopping, strandliv eller god mat. Fuengirola ligger bara 25 km från Malaga flygplats, och det är lätt att ta sig hit med både bil och tåg. När man besöker Fuengirola är det är inte svårt att förstå varför denna stad med mer än åtta kilometer stränder är ett populärt val för så många skandinaver som söker ett semesterboende på Costa del Sol eller väljer att flytta för gott.

Populära områden i Fuengirola
De mest populära områdena in Fuengirola är Carvajal, Los Boliches, Los Pacos, Torreblanca och naturligtvis de centrala delarna av Fuengirola stad.

Centrala Fuengirola

Fuengirola har en av de längsta strandpromenaderna på Costa del Sol och den sträcker sig ända från borgen Sohail i väster till Carvajal i öster. I den äldre delen av staden hittar man många restauranger och barer samlade runt Plaza de la Constitucion. Mitt i staden ligger marinan där det arrangeras delfinsafari, dykningsturer och olika vattensporter.

Det finns flera välbesökta marknader i Fuengirola där man kan köpa färsk frukt, grönsaker, kryddor och mycket mer. Vill man besöka stans stora shoppingcenter, Parque Miramar Shopping Centre, går det bussar till shoppingcentret med hundratals butiker olika butiker, bio, barer och restauranger.

Underbara stränder och svenska skolan

Stränderna i Fuengirola är kända för sin höga kvalitet och har flera år fått högsta betyg av EU. Den 8 kilometer långa stranden kantas av strandpromenaden som många Fuengirolabor väljer att strosa längs på kvällarna. De mest välbesökta stränderna i Fuengirola är:

   • Playa Carvajal, 1 200 meter
   • Playa los Boliches-Las Gaviotas , 3000 meter
   • Playa Fuengirola, 1 500 meter
   • Castillo Playa, 800 meter


I Fuengirola ligger Svenska Skolan Costa del Sol, en skola med elever från förskolan till gymnasiets avgångsklass.

Köpa bostad i Fuengirola

Fuengirola är en favorit för många svenskar som väljer att flytta till Spanien. Det är inte bara stadens charm, många restauranger och sevärdheter som lockar. En stor anledning till att staden är så populär är dess läge nära Málaga flygplats och möjligheten att ta tåget som går från Málaga via flygplatsen.

Det finns många lägenheter och hus till salu i Fuengirola och det byggs nu en stor mängd nya bostäder i området.

Bostäder

Rulla till toppen
Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.