Nerja

Charmigt och solsäkert

Upptäck mysiga Nerja

Nerja är en mysig stad som ligger cirka 1h öster om Málaga. Det är en levande stad med en stor andel bofasta vilket gör att Nerja är lika trevlig att besöka året om. Nerja lockar till sig besökare både på sommaren och på vintern, och man kan ofta räkna med att det är några grader varmare i Nerja än på andra delar av kusten. Stadens läge mellan Sierra Nevada och Medelhavet skapar nämligen ett mikroklimat som höjer temperaturen ett par grader.

Nerja skiljer sig lite från andra orter på Costa del Sol då staden nästan helt saknar hög bebyggelse. I stadskärnan hittar du bara två- och trevåningshus vilket bidrar till stadens charm.

Frigiliana

Ungefär 15 minuter från Nerja ligger den populära bergsbyn Frigiliana. Här är det lätt att gå vilse bland de mysiga gränderna. Trots att byn är full av underbara tapasställen och restauranger har Frigilana ett lugn som lockar många köpare av semesterbostad.

 

Torrox Costa

Torrox Costa ligger cirka 5 km väster om Nerja och Torrox kustremsa sträcker sig 3 km. Kommunens slogan är ”Europas bästa klimat” och det subtropiska klimatet gör att området är oerhört frodigt med vackra blommor och tropiska frukter.

Förutom klimatet och de långa fina stränderna hittar man i Torrox alla bekvämligheter man behöver, vilket gör Torrox Costa till en perfekt plats att bosätta sig på.

Bostäder

Rulla till toppen
Vi använder cookies för att säkerställa bästa möjliga upplevelse. Se vår integritetspolicy.